Kişileri, SMS'leri, fotoğrafları ve videoları Android'e nasıl aktarırsınız

Android telefon kullanan kullanıcı sayısının hâlâ artmaya devam ettiği göz önüne alındığında, giderek daha fazla insan kişilerini diğer cihazlarla yedekleme veya senkronize etme ihtiyacı duymaktadır. Bu amaçlar için, kişilerin, mesajların, fotoğrafların ve videoların Android işletim sistemine sahip bir cep telefonuna veya tablete nasıl senkronize edileceğine dair görsellerle desteklenmiş kolay bir eğitim mevcuttur. Alternatif olarak YouTube kanalımızdaki video kılavuzumuzu ziyaret edebilirsiniz.
Diğer yardım ve tavsiyeler Nasıl Yapılır sayfasındadır
KİŞİLERİ, MESAJLARI, ARAMA GÜNLÜĞÜNÜ, FOTOĞRAFLARI VEYA VİDEOLARI ANDROID'DEN AKTARMANIZ GEREKİYORSA, başka bir kılavuz kullanın
Nasıl başlanır?
4.4 (KitKat), 5.0, 5.1 (Lollipop), 6.0 (Marshmallow), 7.0, 7.1 (Nougat), 8.0, 8.1 (Oreo), 9.0 (Pie), 10, 11, 12, 13, 14 ve 15 sürümlerinden birine sahip bir Android telefona (tabletler dahil) ihtiyacınız vardır. Şunu hatırlatalım ki, PhoneCopy for Android şu anda kişileri, fotoğrafları, videoları ve SMS'leri sunucuya aktarmaktadır. Resmi olarak desteklenen tüm cihazların listesi buradadır.
Ücretsiz olarak indirebileceğiniz PhoneCopy for Android uygulamasını Android telefonunuza indirin. İndirip yükledikten sonra aşağıdaki adımları izleyin.
Giriş yap
Uygulamayı başlatın ve mevcut hesabınızla giriş yapın.
Kimlik bilgilerini kullanarak
1. Uygulamayı başlatın ve sign on öğesini seçin.
2. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin ve Sign on düğmesine basın.
QR kod kullanarak
Kişileri, SMS'leri veya fotoğraf ve videoları bir telefondan diğerine aktaracaksanız, giriş bilgilerini girmeye gerek kalmadan bir QR kod kullanarak başka bir cihaza giriş yapma imkanı işinize yarayabilir.
Giriş için bir QR kod ilk telefonda oluşturulur ve kodu ikinci telefonla taratırsınız. Kodu taramak için uygulamaya kameraya erişim izni verilmelidir.
İlk telefonda:
1. Uygulamayı çalıştırın. Hesabınıza henüz giriş yapmadıysanız, lütfen giriş yapın.
2. Uygulamanın ana ekranında, sol üst menüden Show sign-on QR code öğesini seçin.
Not: Giriş için QR kod, web sitesindeki PhoneCopy hesabınızdan da oluşturulabilir. PhoneCopy'de hesabınıza giriş yapın ve Ayarlar > Cihazlar > QR kod ile yeni cihaz ekle bölümüne gidin veya şu bağlantıyı kullanın: QR kod ile yeni cihaz ekle
İkinci telefonda:
1. Uygulamayı çalıştırın ve sign on öğesini seçin.
2. Sign on with QR öğesini seçin.
3. Kameraya erişime izin verin.
4. İlk telefonda görüntülenen QR kodu, kırmızı çerçeveye yerleşecek şekilde hedefleyin.
Google hesabı kullanarak
Mevcut bir PhoneCopy hesabında oturum açmak için, kayıt sırasında kullandığınız (Gmail) e-posta adresini seçin. Farklı bir e-posta adresi seçerseniz, yeni bir hesap kaydetmiş olursunuz.
Kurulum sihirbazı
Mevcut hesabınızla başarıyla giriş yaptıktan sonra, uygulama sizi telefonunuzdaki kişilerin, SMS'lerin, telefon arama kayıtlarının, fotoğrafların ve videoların PhoneCopy'ye temel yedekleme ayarlarının yanı sıra, PhoneCopy'deki mevcut yedeğinizle senkronizasyon kurulumu boyunca da yönlendirir. Talimatları izleyin.
Kişi senkronizasyonu
Telefonunuzdaki kişileri PhoneCopy'ye yedeklemek veya mevcut PhoneCopy yedeğinizdeki kişileri telefonunuza geri yüklemek için kişilere erişim izni verin.
PhoneCopy'de yedeklemek veya senkronize etmek istediğiniz kişilere sahip hesabı ya da PhoneCopy yedeğindeki kişilerin geri yükleneceği hesabı seçin. Ardından Next düğmesine tıklayın.
Not: Yedeklemek veya senkronize etmek için birden fazla kişi içeren hesap seçerseniz, bu hesaplardan birini yeni kişi oluşturmak için seçmeniz gerekir. PhoneCopy yedeğinizdeki, daha önce web arayüzünde oluşturulmuş veya başka bir cihazınızdan yedeklenmiş kişiler daha sonra bu hesaba eklenecektir. Yeni bir telefon durumunda, yerel bir "Telefon" kişi hesabı kullanmanızı öneririz.
Öneri: Kişilerin yedeklemesi veya senkronizasyonu için bir Gmail hesabı seçerseniz, bu hesaptaki kişilerin Google ile senkronizasyonunu aynı anda kapatmanızı öneririz.
UYARI: Kişilerinizi PhoneCopy'deki yedekten telefonunuza GERİ YÜKLEMEK istiyorsanız, yedeğinizdeki kişilerin geri yükleneceği yalnızca tek bir hesap seçmenizi öneririz. Bu şekilde istenmeyen kişi kayıplarını önleyebilirsiniz. PhoneCopy'den yedek geri yüklenmeden önce, senkronizasyon için seçilen tüm hesaplardaki kişiler önce silinir. Yedekleme veya senkronizasyon için ek kişi hesaplarını daha sonra Sources ayarlarından ekleyebilirsiniz.
SMS senkronizasyonu
SMS'lerinizi PhoneCopy'ye yedeklemek veya PhoneCopy'de zaten yedeklenmiş SMS'lerinizi telefonunuza geri yüklemek istiyorsanız, sonraki adımlarda SMS'lere erişim iznini yetkilendirin, ardından Synchronize SMS öğesini etkinleştirin ve Next düğmesine basarak devam edin.
Aksi takdirde, devam etmek için Continue without SMS düğmesine basın.
Not: SMS geri yüklemesi yalnızca Premium sürüm kullanıcılarına açıktır.
Medya yedekleme ve geri yükleme (fotoğraflar ve videolar)
Fotoğraflarınızı veya videolarınızı PhoneCopy'ye yedeklemek veya PhoneCopy'de yedeklenmiş medyanızı telefonunuza geri yüklemek istiyorsanız, medyaya erişim iznini yetkilendirin.
Ardından fotoğrafları ve videoları yedeklemek mi yoksa geri yüklemek mi istediğinizi seçin ve Synchronize Photos ile Synchronize Videos öğelerini etkinleştirin.
Ayrıca, tükenmesini önlemek için bir mobil veri sınırı ayarlayabilirsiniz. Medyanızı mobil veri üzerinden yedeklerseniz, ulaşılan sınıra gelindiğinde yedekleme kesintiye uğrayacaktır.
Next ile devam edin.
Ardından, PhoneCopy'de yedeklemek istediğiniz cihazdaki medya albümlerini seçin ve Next düğmesine tekrar basarak devam edin.
Başka bir telefondan medya geri yükleme
Daha önce başka bir telefon veya cihazdan PhoneCopy'ye yedeklediğiniz fotoğrafları veya videoları yeni telefonunuza indirmek istiyorsanız, sonraki ekrandaki listeden o cihazı seçin ve devam etmek için Next düğmesine basın.
PhoneCopy ile senkronizasyon sırasında, seçilen cihazlardan yedeklenen medya, telefonunuzda, geldikleri her bir seçili cihazın adını taşıyan klasörlerde oluşturulacaktır. Bunlar, türlerine göre telefon depolama alanında "Pictures" veya "Movies" klasörlerine yerleştirilecektir.
Medyayı yedeklemek veya geri yüklemek istemiyorsanız, medya erişimine izin vermek yerine Continue without media düğmesine basın.
Arama günlüğü yedeklemesi
Arama günlüğünüzü yedeklemek için, sonraki adımlarda arama günlüklerine erişim iznini yetkilendirin, ardından Synchronize calls öğesini etkinleştirin ve devam etmek için Next düğmesine basın.
Arama günlüğünü yedeklemek istemiyorsanız, Continue without call log düğmesine basarak sonraki adıma geçin.
Not: Arama günlükleri yalnızca PhoneCopy'de yedeklenir.
Bildirimlere izin ver
Android 13 ve sonraki sürümlerde, uygulamalar kullanıcıdan bildirim gönderme izni istemelidir.
Senkronizasyonun ve yedeklemenin düzgün çalışabilmesi için, uygulama bildirim göstermek zorundadır. Bildirimler olmadan, uygulama düzgün çalışmayacaktır.
Android'in daha eski sürümlerine sahip cihazlarda bu adım görünmeyecektir.
Uygulamanın bildirimler göstermesine izin verin. Ardından kurulum sihirbazının son ekranı görünecektir.
Telefona geri yükle
Kurulum sihirbazının son ekranı, yedeklenmek üzere seçilen cihazdaki ögelerin ve zaten PhoneCopy'ye yedeklenmiş ögelerin basit bir özetini gösterir.
Yedeklenmiş kişilerinizi, SMS'lerinizi veya fotoğraf ve videolarınızı PhoneCopy'den telefonunuza geri yüklemek için Restore (Cihaz ‹ PhoneCopy) öğesini seçin.
PhoneCopy'deki kişiler, SMS'ler, fotoğraflar ve videolar cihaza kopyalanır. Cihazdaki mevcut kişiler ve SMS'ler kalıcı olarak silinecektir.
İpucu: Bu işlem, daha sonra ana menüden de kullanılabilir.
Yeni telefonunuzda kaybetmek istemediğiniz kişiler veya SMS'ler varsa, Synchronize (cihaz - PhoneCopy) seçeneğini kullanın.
Cihazdaki kişiler (ve SMS'ler), PhoneCopy'de yedeklenmiş olanlarla birleştirilecektir. Her iki tarafta da aynı kişiler veya SMS'ler varsa, bu ögeler yinelenebilir.
İpucu: Yinelemeleri çözmek için, PhoneCopy web arayüzündeki kopya yöneticimizi kullanabilirsiniz.
Senkronizasyonu veya yedek geri yüklemesini daha sonraya ertelemek istiyorsanız Later öğesini seçin. Uygulamanın ana ekranı görünecektir.
Artık PhoneCopy sunucusundaki tüm kişileriniz, SMS'leriniz, fotoğraflarınız ve videolarınız Android telefonunuza kopyalanmış durumda. Telefonunuzu veya depolanan verileri kaybetmeniz, ya da sadece piliniz bittiğinde kişilerinizi çevrimiçi görmeniz gerektiğinde PhoneCopy düzenli bir senkronizasyon hizmeti olarak da kullanılabilir. Ayrıca, çevrimiçi hesabınızda kişilerinizin tam geçmişini ve senkronizasyonlar arasında sildiğiniz verileri de göreceksiniz. Bunları, geri yükleyebileceğiniz bir arşivde bulabilirsiniz. Ve bu sizin için hâlâ yeterli bir yedekleme değilse, bilgisayarınızda saklayabileceğiniz bir .CSV dosyası indirebilirsiniz.
KİŞİLERİ, SMS'LERİ, FOTOĞRAFLARI VEYA VİDEOLARI ANDROID'DEN AKTARMANIZ GEREKİYORSA, başka bir kılavuz kullanın
Uygulamamız hakkında daha fazla bilgi için, PhoneCopy for Android sayfamızı.